Lees mij eerst voor je post in Aangeboden

Onderdelen en andere Morris gerelateerde zaken (te koop of te geef) aangeboden.
Lees eerst even <url=http://www.morris-minor.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=6>de voorwaarden</url> voordat je iets aanbied.Moderators: Michel, Willem

Michel
Webmaster
Berichten: 163
Lid geworden op: ma 30 apr 2007 21:38:47
Locatie: Renkum

Lees mij eerst voor je post in Aangeboden

Bericht door Michel »

Let even op de volgende punten voor je post in het forum "Aangeboden":

In dit sub-forum kun je advertenties plaatsen waneer je Morris-gerelateerde zaken aan te bieden hebt, zoals onderdelen, of Morris-gerelateerde huisvlijt.
Advertenties waarop in 90 dagen geen reactie is geplaatst worden automatisch verwijderd om de database niet te vullen met oude, verlopen advertenties. Het is toegestaan om je eigen advertenties, als ze nog actueel zijn, te "bumpen", d.w.z. zelf een reactie te plaatsen om de advertentie weer bovenaan de lijst te zetten (bijv. met de opmerking "Nog steeds niet weg"). Op die manier voorkom je ook dat je advertentie na drie maanden verwijderd wordt.
Houdt voor het bumpen als richtlijn maximaal 1 keer per maand, als iets heel erg snel verloopt (bijvoorbeeld een auto die naar de sloop gaat als er binnen een paar dagen geen koper voor is), dan mag het vaker. De forum-wijde beperking van maximaal 1 keer per dag blijft geldig.

Vermijd het "uitlokken" van discussie of gesprekken.
Houd het kort en zakelijk. Vuistregels: stel geen vragen om advies en vertel niet hoe het nou zo gekomen is; daarvoor zijn andere forums beschikbaar, zoals Techniek Algemeen . Oude advertenties worden automatisch uit dit topic verwijderd en het zou zonde zijn als interessante technische verhalen mee de prullenbak in gaan. Omgekeerd, als je je toch geroepen voelt om een andere reactie te plaatsen dan over het (eventueel) overnemen van het geadverteerde, begin dan een nieuw topic in een van de discussie-forums en plaats hier een link naar je nieuwe topic.

Complete Auto’s mogen niet te koop worden aangeboden
Hiervoor is de afdeling Advertenties van de site (niet te verwarren met de categorie "Markt" op het forum waar dit subforum "Aangeboden" deel van uitmaakt), waar leden van de MMCN gratis en niet-leden tegen een kleine vergoeding Auto’s te koop kunnen aanbieden (dit laatste met name is de reden voor deze regel; het zou niet eerlijk zijn als mensen moeten betalen voor de pagina op de site maar dan alsnog gratis een advertentie op het forum mogen zetten). Een uitzondering wordt gemaakt voor Minor’s (als in dat geval nog van een Minor gesproken kan worden :-) die te koop worden aangeboden voor €500,- of minder, deze mogen wel hier op het forum gezet worden. De prijs moet in dit geval duidelijk vermeld zijn.

Losse kentekenpapieren mogen niet aangeboden worden.
Het inslaan van een chassisnummer van een auto mag alleen uitgevoerd worden door de RDW, en deze voert een identiteitsonderzoek uit naar de auto waar het nummer ingeslagen moet worden. Het is dus onmogelijk om op een legale manier een bij een kenteken behorend chassisnummer op een auto te krijgen als de papieren alles is dat je hebt. Voor meer informatie: www.rdw.nl.

Plaatsen van een advertentie is alleen toegestaan aan particulieren. Bedrijfsmatige advertenties worden niet getolereerd.

In alle gevallen ligt de keuze van het al dan niet toestaan van een advertentie bij de moderators. De moderators hebben dus ook het laatste woord.
Laat weten wanneer een advertentie niet meer geldig is. Is je advertentie niet meer actueel, omdat het aangebodene verkocht is, plaats dan een reactie in het onderwerp van de advertentie waarin je dat meldt. Een moderator zal dan het topic op slot zetten, zodat vanuit het overzicht in één oogopslag duidelijk is dat een advertentie niet meer geldig is.
Lift niet mee op het topic van een ander, omdat je hetzelfde of iets vergelijkbaars in de aanbieding hebt. Het is niet duidelijk wie er nou wat in de aanbieding heeft, en het is ook niet erg netjes ten overstaan van de oorspronkelijke aanbieder. Maak je eigen topic aan.
Credo quia absurdum
Plaats reactie